Et contem a Ràdio Mollet com afecten els tumors mamaris a les mascotes

2019-10-18

Les nostres mascotes pateixen el risc de patir tumors? És cert que els tumors mamaris es donen més en femelles que en mascles, però aquests no estan exempts d'aquests o altres patologies cancerígenes. 

Els tumors mamaris són una mena de patologia que afecta amb força freqüència a gats i gossos (i té una major prevalença en mascotes sèniors), però no són els únics que corren el risc de patir-la. Les fures, cobais i els petits mamífers en general també poden patir-la.

És cert que l'esterilització de les mascotes a una edat primerenca disminueix exponencialment l'índex de tumors en gossos i gats, ja que molts d'ells són hormono dependents. 

Per tant, el factor principal és hormonal però no és l'únic. Per això també hi ha incidència en animals esterilitzats. 

Com prevenir els tumors mamaris en les mascotes?

No és senzill, ja que els tumors es regeixen per múltiples factors. El que sí que està a les nostres mans és fer-los revisions periòdiques a les nostres mascotes. Les especialistes veterinàries de la nostra clínica veterinària de Mollet exploraran a les mascotes a la recerca de possibles anomalies. Una detecció primerenca és clau per a un tractament eficaç.

Recomanem cirurgia, medicació...?

T'ho expliquem tot al nostre podcast, que pots escoltar clicant aquí.

Escoltar el podcast de Ràdio Mollet